کمپین دفاع از زندانیان سیاسی ملیتهای ایران
جمعه 28/11/1390
. تجمع خانواده های زندانیان عرب در مقابل دادگاه انقلاب شهرعرب نشین شوش با برخورد سبعانه نیروهای ویژه ناجا مواجه شد.
بنا به گزارش رسیده به آژانس کُردپا توسط فعالان حقوق بشر اهواز، خانوادههای زندانیان حوادث اخیر در شهر عرب نشین شوش از دوشنبه 13 فوریه 2012 تا روز پنج شنبه16 فوریه 2012 به اعتصاب خود در مقابل دادگاه انقلاب این شهر واقع در کوی دانیال ادامه دادند.
اعتصاب کنندگان که خواهان ملاقات با فرزندان زندانی خود و تعیین وضعیت آنان بودند، روزانه مورد ضرب وشتم نیروهای ویژه ناجا قرار میگرفتند. منابع خبری وفعالان حقوق بشر از شوش گزارش دادند که تعدادی از افراد این خانواده ها پس از ضرب وشتم ، بازداشت و بعد از سه روز با قرار وثیقه آزاد شدند.
نیروهای امنیتی و انتظامی ایران در هفته های گذشته با یورش به مناطق عرب نشین در شوش ،حمیدیه و اهواز 67 نفر را بازداشت کردند.
حوادث اخیر پس از دیوارنویسی توسط عدهای از جوانان در شهر عرب نشین شوش و دعوت مردم به تحریم انتخابات پارلمانی آینده ایران و تایید انقلاب های صورت گرفته در جهان عرب آغاز شد.
پیش ازآن نیز جمعی از جوانان عرب در مراسم چهلم عاشورا در شوش با حمل پارچه نوشته هایی به زبان عربی و یزله سرایی و پایکوبی انقلاب مردم سوریه بر ضد رژیم بشار اسد را تایید کرده بودند.
در واکنش به این موضوع، بعد از این مراسم نیروهای امنیتی با یورش به محل سکونت این تعداد از جوانان، آنان را دستگیر و روانه بازداشتگاه های اداره اطلاعات کردند.
پس از این موج امنیتی و بازداشتها حضور نیروهای امنیتی در محله هایی همچون خضیره، دوار ،احمد آباد و روستاهای مسیر کعب، این مناطق حالت نظامی به خود گرفتند و فرمانداری شوش در این مناطق منع آمد وشد شبانه صادر کرد.
حکومت نظامی شبانه با بازداشت تعدادی از جوانان پس از سه شب پایان یافت و به دنبال آن موج دستگیریها شهر حمیدیه در 25 کیلومتری غرب اهواز و شهر اهواز مرکز اقلیم را فرا گرفت.
تا به حال بیش از 67 نفر در این حوادث دستگیر و دوتن آز آنان به نامهای محمد کعبی(34 ساله) از شهر شوش و ناصر آلبوشوکه درفشان(19 ساله) از اهواز تحت شکنجه کشته شدند.
قبل از این نیز یک جوان عرب به نام رضا مغامسی از فعالان حقوق بشر در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر دزفول نیز تحت شکنجه کشته شده بود .
دیده بان حقوق بشر مستقر در نیویورک و سازمان عفو بین الملل در واکنش به این حوادث هر کدام جداگانه بیانیه هایی در مورد این حوادث صادر کردند و در آن بیانیه ها از رژیم ایران خواسته بودند که به بازداشت شدگان عرب امکان دهد تا به وکیل مدافع دسترسی داشته باشند وهر چه زودتر آنان را تفهیم اتهام نماید.
در این بیانیه ها سازمان عفو بین الملل و سازمان دیده بان حقوق بشر از احتمال صدور حکم اعدام بر ضد بازداشت شدگان عرب وعدم حضور رسانه ها در سطح استان ، سانسور خبری وعدم حضور نهادهای حقوق بشری در این منطقه اعلام نگرانی کرده بودند.